NL - OUR MATCHA

EEN SCHATTENJACHT

Zoeken naar bio matcha van de hoogste kwaliteit is zoals een schattenjacht. Er bestaan slechts een handvol plantages die matcha op een duurzame en biologische manier telen. Daarenboven zijn de matcha thee plantages zijn niet gericht op export, wat het extra moeilijk maakt om deze verborgen parels te ontdekken.

Tijdens onze zoektocht naar de perfect matcha, hebben we Japan talrijke malen bezocht waarbij we ontelbare matcha thees geproefd hebben vanuit verschillende streken, plantages en oogsten doorheen het uitgestrekte land. Uiteindelijk hebben we een selectie gemaakt onder de naam Matcha Moments® waarvan we rotsvast van overtuigd zijn dat het de beste matcha verkrijgbaar is in Europa.

FARM-TO-CUP

Tijdens een van onze trips doorheen Japan waarbij we nieuwe theegebieden verkenden, hebben we een kleine theeplantage ontdekt dat gerund wordt door een lokale gemeenschap van families van theeboeren. Hun Japanse obsessie voor kwaliteit en de generaties aan matcha expertise, in combinatie met de perfecte terroir en ideale weersomstandigheden, hebben geleid tot matcha van de allerhoogste kwaliteit.

De directe inkoop van matcha voor Matcha Moments® bij deze gemeenschap van lokale thee telers stelt ons in staat om een echte impact te maken:

  • Kwaliteit & versheid: ons partnerschap geeft ons volledige controle over de kwaliteit van onze matcha en door direct aan te kopen, zonder tussenstappen, ontvangen we ook de meest verse matcha
  • Duurzaamheid: de directe handel met de thee telers zorgt ervoor dat we kunnen garanderen dat zij een eerlijke prijs krijgen. Voor jullie betekent dit dat er geen onnodig geld verloren gaat aan tussentransacties en jullie een lokale gemeenschap van matcha telers steunen. 
  • Milieu & gezondheid: door enkel bio matcha aan te bieden, zorgen we ervoor dat er geen pesticiden of andere schadelijke stoffen gebruikt werden tijdens het groeien en verwerken van onze matcha thee. Zo wordt de bodemkwaliteit van de thee plantage beschermd, wat het telen op lange termijn mogelijk maakt. Het garandeert ook de afwezigheid van alle schadelijke stoffen in onze matcha, waardoor het potentieel aan gezondheidsvoordelen dat matcha bevat gemaximaliseerd wordt.

BEKROONDE KWALITEIT

De productie van Matcha is een mix van wetenschap, vakmanschap en kunst.
Wetenschap omdat het uiterst moeilijk is om thee, bestemd voor bio matcha, te groeien en de oogst te beschermen.
Vakmanschap in het verfijnen en opslaan van de bladeren.
Kunst omdat er een gecoördineerd team van ervaren ambachtslieden en thee sommeliers nodig is om de perfecte mix te maken van jonge sappige en rijpe theeblaadjes met zoete umami ondertonen.

Onze telers gebruiken eeuwenoude methodes, overgeleverd doorheen de generaties, in combinatie met moderne technieken om zich zo voortdurend te blijven verbeteren en matcha van top-kwaliteit aan te bieden.

Onze kenmerkende 'Ceremonial Grade' matcha wordt erkend als een van de beste in Japan en heeft reeds een aantal gerenommeerde prijzen gewonnen.